Coaching met paarden

Paardencoaching

Paardencoaching houdt in het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Op deze wijze wordt een beroep gedaan op de natuur en het instinct van het paard.

 

Paarden zijn vluchtdieren en zijn als kuddedier afhankelijk van hun kuddegenoten. Los van de rangorde in de kudde moet ook ieder kuddelid gezond zijn. Als een paard zie is, is het niet goed in staat om te vluchten. Dit brengt de gehele kudde in gevaar. Paarden proberen dan ook om het zieke dier te helpen door onder andere het extra bescherming te bieden en spanning over te nemen, wat ze vervolgens weer laten afvloeien. Paarden maken hierbij geen onderscheid tussen mens of dier.

 

Zodra een paard in contact komt met een persoon, reageren zij op dezelfde wijze als bij een paard. De persoon is op dat moment een nieuw kuddelid. Paarden reageren dan ook op dit nieuwe kuddelid en zullen reageren vanuit hun natuur op de spanningen die de persoon met zich meedraagt en zullen ze de persoon proberen te helpen beter te worden zodat ze samen zo veilig mogelijk zijn.

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een sessie kunt u

contact opnemen met Willeke Krieger, 06 15872469, info@amazonencoaching.nl.

 

Waarom Amazonen Coaching?

Begeleiding bij persoonlijke vraagstukken

Individueel

Eenmalige sessie of een traject

Systemisch coachen

Bel of mail ons voor vrijblijvend advies!